- يكشنبه ۲۰ مرداد ۹۸
- ۱۰:۱۱
مواد لازم برای تهیه مرغ ترش:
- مرغ :نصف یک عدد
- جعفری و گشنیز :500 گرم
- لپه :1 پیمانه
- آبلیمو :به میزان لازم
- تخم مرغ : 2 عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه :به میزان لازم
طرز تهیه مرغ ترش:
برای درست کردن مرغ ترش لپه را از قبل شسته و یکی دو ساعت خیس کنید ، اگر لپه شما دیر پز است آن را با مقداری آب بپزید تا نیم پز شود.
در این میان گشنیز و جعفری را پاک کرده و بعد از شستن بگذارید تا خشک شود سپس خوب خردش کنید.
مرغ ها را تکه کرده و با کمی روغن تفت دهید سپس نمک و ادویه را بزنید و مجدد تفت دهید.
سپس لپه نیم پز را ریخته و دو تا سه لیوان آب بریزید و بگذارید تا خوب بپزد.
سبزی های خرد شده را در این فاصله با کمی روغن سرخ کنید.
بعد از پخت مرغ و لپه ، سبزی سرخ شده و آبلیمو را به آن اضافه کنید . تخم مرغ ها را هم بزنید تا یکدست شوند.
در 10 دقیقه آخر پخت به مخلوط مرغ اضافه کنید . بعد حرارت را خاموش کنید و مرغ را کنار برنج سرو کنید.
نکات مهم مرغ ترش:
- زمان پخت این خورش 60 دقیقه میباشد اگر بیش تر از این زمان پخته شود بهتر جا می افتد و خوشمزه تر میشود.
- در 5 دقیقه آخر نمک و ترشی خورش را بچشید و اگر لازم بود کمی نمک و یا آبلیمو اضافه کنید.
- لپه را حتما چند ساعت قبل خیس کنید و با مقداری آب بپزید تا نم پز شود سپس به همراه مرغ بپزید.
- مرغ ها را حتما خوب سرخ کنید تا طعم بهتری در غذا داشته باشد.
خواص لپه:
- لپه حاوی مقدار زیادی فیبر است از اینرو برای کاهش کلسترول خون و کاهش بیماریهای قلبی عروقی مفید است.
- لپه از نظر مواد معدنی منبع خوب آهن بوده و برای افرادی که کمخون هستند، ماده غذایی مناسبی به حساب میآید. مصرف هر پیمانه لپه، 14درصد نیاز روزانه بدن به آهن را تامین میکند.
- همچنین وجود پتاسیم در لپه موجب تنظیم فشارخون شده و تاثیر زیادی در کاهش بیماریهای قلبی و عروقی دارد.
- در مقابل پتاسیم، مقدار سدیم لپه کم است و به همین خاطر به افراد فشارخونی خوردن آن توصیه میشود.
- لپه مانع از ایجاد پلاک در رگهای خونی میشود از این رو به حفظ سلامت قلب کمک میکند.
نکات تکمیلی در مورد مرغ ترش
مرغ ترش جزو غذای محلی - مازندرانی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
مرغ ترش را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
منبع: نمناک
- ۱۶۷