دستپخت 20

طرز تهیه متنوع ترین غذاها

طرز تهیه “مرغ ترش” ساده اما خوشمزه

  • ۱۰:۱۱

مواد لازم برای تهیه مرغ ترش:

  • مرغ :نصف یک عدد
  • جعفری و گشنیز :500 گرم
  • لپه :1 پیمانه
  • آبلیمو :به میزان لازم
  • تخم مرغ :  2 عدد
  • نمک، فلفل و زردچوبه :به میزان لازم 

پخت مرغ ترشمرغ ترش

مرغ ترش

طرز تهیه مرغ ترش:

برای درست کردن مرغ ترش لپه را از قبل شسته و یکی دو ساعت خیس کنید ، اگر لپه شما دیر پز است آن را با مقداری آب بپزید تا نیم پز شود.

در این میان گشنیز و جعفری را پاک کرده و بعد از شستن بگذارید تا خشک شود سپس خوب خردش کنید.

مرغ ها را تکه کرده و با کمی روغن تفت دهید سپس نمک و ادویه را بزنید و مجدد تفت دهید. 

سپس لپه نیم پز را ریخته و دو تا سه لیوان آب بریزید و بگذارید تا خوب بپزد.

سبزی های خرد شده را در این فاصله با کمی روغن سرخ کنید.

بعد از پخت مرغ و لپه ، سبزی سرخ شده و آبلیمو را به آن اضافه کنید . تخم مرغ ها را هم بزنید تا یکدست شوند.

در 10 دقیقه آخر پخت به مخلوط مرغ اضافه کنید . بعد حرارت را خاموش کنید و مرغ را کنار برنج سرو کنید.

مرغ ترش

 

نکات مهم مرغ ترش:

  • زمان پخت این خورش 60 دقیقه میباشد اگر بیش تر از این زمان پخته شود بهتر جا می افتد و خوشمزه تر میشود.
  • در 5 دقیقه آخر نمک و ترشی خورش را بچشید و اگر لازم بود کمی نمک و یا آبلیمو اضافه کنید.
  • لپه را حتما چند ساعت قبل خیس کنید و با مقداری آب بپزید تا نم پز شود سپس به همراه مرغ بپزید. 
  • مرغ ها را حتما خوب سرخ کنید تا طعم بهتری در غذا داشته باشد.

 

خواص لپه:

  •  لپه حاوی مقدار زیادی فیبر است از اینرو برای کاهش کلسترول خون و کاهش بیماری‌های قلبی عروقی مفید است.
  • لپه از نظر مواد معدنی منبع خوب آهن بوده و برای افرادی که کم‌خون هستند، ماده غذایی مناسبی به حساب می‌آید. مصرف هر پیمانه لپه، 14درصد نیاز روزانه بدن به آهن را تامین می‌کند.
  • همچنین وجود پتاسیم در لپه موجب تنظیم فشارخون شده و تاثیر زیادی در کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی دارد.
  •  در مقابل پتاسیم، مقدار سدیم لپه کم است و به همین خاطر به افراد فشارخونی خوردن آن توصیه می‌شود.
  • لپه مانع از ایجاد پلاک در رگ‌های خونی می‌شود از این رو به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند.

 

نکات تکمیلی در مورد مرغ ترش

مرغ ترش جزو غذای محلی - مازندرانی میباشد 
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
مرغ ترش را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید . 
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

منبع: نمناک

  • ۱۶۷
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی