- سه شنبه ۲۲ مرداد ۹۸
- ۱۱:۳۵
مواد لازم ترشی بادمجان شکم پر:
- بادمجان قلمی 1 کیلوگرم
- هویج 200 گرم
- سبزی ترشی به مقدار لازم
- فلفل سبز 50 گرم
- سرکه به مقدار لازم
- سیر 250 گرم
طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر :
ابتدا سبزی ترشی را پاک کرده و بشویید و کنار بگذارید تا آبش برود سپس آن را خرد کنید. هویج را نیز شسته و خرد یا رنده کنید. در ادامه سیر را نیز پوست گرفته و بسته به سلیقه تان ریز خرد کرده و یا رنده نمایید.
فلفل ها را نیز خرد کرده و بادمجان ها را هم خوب بشویید و بگذارید تا آبش برود. حالا روی شکم بادمجان ها را با چاقو چاک داده و برای چند دقیقه درحدی که کمی نرم شود با آب و سرکه بپزید.
بعد از پختن آنها را از سرکه بیرون آورده و اجازه می دهیم تا خوب سرد شوند و سپس شکم بادجان ها را با موادی که از قبل خرد و مخلوط کرده ایم پر می کنیم. بادمجان های شکم پر را درون ظرف مورد نظر ریخته و سرکه را به آن اظافه می نیم به اندازه ای که سرکه تا اندازه ی بالاتر از بادجان ها باشد, در ظرف را خوب می بندیم و بعد از 10 الی 12 روز ترشی قابل خوردن است.
بادمجان شکم پر با رب انار:
برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر با رب انار روال کار به صورت بالاست.با این تفاوت که از مخلوط مساوی رب انار و سرکه برای سس ترشی بامجان با رب انار استفاده می کنیم.رب انار رو روی بادمجان ها ریخته و سرکه رو کم کم بهش اضافه کنین تا حدی که خیلی رب انار شل نشه.
یا همون ابتدای کار از مخلوط مساوی رب انار و سرکه استفاده کرده و روی بادمجان ها بریزین.به مدت ۲ هفته در یخچال قرار بدین تا به خوبی جا افتاده و آماده مصرف بشه.
سایر نکات:
در همه این ترشی ها برای ادویه ترشی از:ادویه ترشی، فلفل و نمک و سیاه دانه استفاده شد.سبزی معطر بادمجان شکم پر شامل: نعناع، گشنیز، ترخون، جعفری و مرزه ساطوری شده هستش.
نکات تکمیلی در مورد بادمجان
بادمجان جزو ترشیجات و شور میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 45دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 10دقیقه میباشد .
بادمجان را می توانید در وعده دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
خواص بادمجان:
- خوردن بادمجان موجب کاهش اشتها شده و از این رو با جلوگیری از پر خوری موجب کاهش وزن و لاغری میشود.
- بادمجان حاوی مقدار زیادی فیبر بوده و این امر موجب بهبود حرکت روده شده و از اینرو خوردن آن برای درمان یبوست مفید است.
- فیبر موجود در بادمجان فشار خون بالا را کاهش می دهد از این رو خوردن آن به افرادی که از فشار خون بالا رنج میبرند توصیه میشود.
- بادمجان حاوی آنتی اکسیدان بوده و از اینرو بدن را سم زدایی کرده و موجب پاکسازی کبد میشود و خوردن آن به افرادی که بیماری کبد چرب دارند توصیه میشود.
- بادمجان بخاطر داشتن فیبر بالا به هضم غذا کمک کرده و درد معده را از بین میبرد.
- ویتامین c موجود در بادمجان سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و برای درمان و پیشگیری از سرماخوردگی مفید است.
منبع: نمناک
- ۲۲۳