- يكشنبه ۲ آذر ۹۹
- ۰۹:۰۱
مواد لازم برای آش کنگر
- تخم مرغ:1عدد
- آرد:1قاشق سوپخوری
- ماست:2پیمانه
- پیاز (سرخ کرده ):3عدد
- سبزی (آشی):1کیلو
- کنگر (پاک کرده و تیغ گرفته شده):نیم کیلو
- آب قلم:1لیتر
- گندم (پوست کنده):نصف پیمانه
- نخود:1چهارم پیمانه
- روغن:به میزان لازم
- آب (جوش):1پیمانه
- زردچوبه:1قاشق سوپخوری
طرز تهیه آش کنگر
ابتدا نخود و گندم را بشویید و به صورت جدا گانه چند ساعت در آب خیس کنید.
سبزی ها را هم تمیز کنید و بعد از شستشو ، در سبد بریزید تا آبش گرفته شود و بعد خرد کنید.
سپس تابه ای را روی حرارت قرار دهید و داخل آن روغن بریزید تا داغ شود.
بعد پیاز خرد شده را داخل روغن تفت دهید تا سرخ شود.
1/3 از پیازها ی سرخ شده را بردارید و برای تزیین آش کنار بگذارید.
به مابقی پیازها گندم و نخود را اضافه کنید و کمی تفت دهید .
بعد همه مواد را داخل قابلمه ای مناسب بریزید و به همراه آب قلم روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد.
بعد از جوش آمدن مواد حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا نخود و گندم در آب قلم بپزند.
بعد از پخته شدن مواد کنگر و آش سبزی را اضافه کنید و اجازه دهید تا آش کاملا بپزد و جا بیفتد.
در آخر 1 عدد تخم مرغ را با آرد و ماست خیلی خوب هم بزنید و داخلش کمی آب جوش بریزید و بعد از اینکه دمای مواد ولرم شد آن را داخل قابلمه آش بریزید و مدام هم بزنید تا به همراه آش چند جوش ریز بخورد.
آش آماده شده را از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظرتان بکشید و با پیاز داغ و زرد چوبه تفت داده شده در روغن مایع تزیین کنید.
همچنین بخوانید:
نکات :
1. گندم و نخود را از شب قبل خیس کنید و اگر فراموش کردید گندم را در آب داغ نیم ساعت خیس کنید و نخود را 2بار جوشانده و آبش را خالی کنید و بعد بپزید.
2. برای آنکه ماست در آش نبرد آن را خیلی خوب بزنید و وقتی به آش اضافه کردید تا جوش آمدن آن را مدام هم بزنید.
نکات تکمیلی در مورد آش کنگر
آش کنگر جزو آش و حلیم میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
آش کنگر را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .
- ۱۳۵