- دوشنبه ۳ آبان ۹۵
- ۱۷:۵۶
خورش فسنجان یکی از انواع خورش های اصیل ایرانی است.
با دستپخت20 همراه باشید
در طبخ این خورش از مغز گردو، رب انار ترش و یا شیرین به دلخواه، قطعات کوچک مرغ یا گوشت قرمز، ادویه جات مانند دارچین، و چاشنی شکر، و با پلو مصرف می شود. اصالت این خوراک برای استان گیلان می باشد
برگرفته شده از ویکی پدیا
در ادامه ی مطلب به آشپزی و دستور پخت خورش فسجان خواهیم پرداخت :
مواد لازم خورش فسنجان
گردو چرخ شده :•: 300 گرم
گوشت قرمز یا گوشت مرغ :•: 400 گرم
رب انار :•: 5 قاشق غذا خوری
شکر :•: 1 الی 2 قاشق غذا خوری
پیاز خرد شده :•: 1 عدد متوسط
نمک و ادویه :•: به مقدار لازم
آموزش آشپزی و دستور پخت خورشت فسنجان جا افتاده و خوشمزه
طرز تهیه خورشت فسنجان
ابتدا پیاز خرد شده را تفت می دهیم تا خوب سرخ شود و بعد از اینکه پیاز خوب سبک و سرخ شد گردو های آسیاب شده را اضافه می کنیم. بعد از تفت گردو نمک و ادویه را می افزاییم و بعد درون مواد آب ریخته و اجازه می دهیم تا شروع به پخت کند.
برای اضافه کردن گوشت و یا مرغ می توانید گوشت را داخل موادی که در بالا گفتیم از ابتدا اضافه کنید تا بپزد و یا اینکه آنها را جداگانه بپزید و در اواسط پخت خورشت به مواد اضافه کنید. بعد از حدود 40 دقیقه رب انار و شکر را به خورشت اضافه کنید تا خوب به خورد مواد رفته و مزه آن را لذیذ کند.
آموزش آشپزی و دستور پخت خورش فسنجان جا افتاده و خوشمزه
مقدار رب انار و ترشی خورش فسنجان
خورشت فسنجان هم مثل خورشت قورمه سبزی ترش بودن مزش خیلی مهم هست . رب انار انواع مختلفی داره که بعضیها خیلی ترش و بعضی ها ملس هستن و به نسبت این ترشی باید در خورشت اضافه بشن
ولی دو قاشق سر صاف رب انار برای فسنجان ملس کافیه پس اگر ترش دوست دارید میتونید یکی دو قاشق بیشتر استفاده کنین و اگر شیرین دوست دارین میتونین یک قاشق رب اناز اضافه کنین و دو سه قاشق شکر.
فوت کوزه گریش اینه که وقتی رب انار اضافه میشه و بلافاصله خورشت رو بچشین احساس میکنین ترشیش خیلی کمه و این در حالیه که اگر بیست دقیقه بعد همون رو بچشید
متوجه میشید اصلا کم نبوده و ترش شده و این به خاطر اینه که ترشی رب انار خودش رو بعد از دقایقی نشون میده و همین باعث میشه بعضیها به اشتباه بیفتن و ترشیش رو زیاد کنن.
آموزش آشپزی و دستور پخت خورشت فسنجان جا افتاده و خوشمزه
خوش رنگ شدن خورشت فسنجان
رب انار باعث تیره شدن رنگ گردوها میشه. نکته دیگه اینه که اضافه کردن شکر رنگ فسنجان رو به قهوه ای تیره و سیاهی میبره. همچنین خیلی ها برای خوشرنگتر شدن فسنجان در اون یک قاشق رب گوجه میریزن.
آموزش آشپزی و دستور پخت خورش فسنجان جا افتاده و خوشمزه
خوش رنگ شدن خورشت فسنجان
اگر خورشت فسنجان آماده شد و احساس کردید به اندازه دلخواه شما روغن نینداخته است ، در اخر یک لیوان آب سرد به آن اضافه کنید ، این کار به روغن انداختن خورش کمک می کند.
به طور کلی خورشت فسنجان هم مانند خورشت قیمه و خورشت قورمه سبزی ، از غذاهایی محسوب می شود که فوت و فن های بسیاری دارد و با تجربه کردن میشود خورشت خوشمزه تری تهیه کرد ، توجه داشته باشید مقدار آب و به اندازه ریختن رب انار در طعم دهی فسنجان خیلی اهمیت دارد.
اگر می خواهید اشتهای مهمانان را بیش از پیش تحریک کنید ، با تزییین خورشت با دانه های انار و مغز گردو می توانید این کار را انجام دهید.
- غذای مجلسی
- طرز تهیه
- ۳۹۷