- شنبه ۱۹ مرداد ۹۸
- ۱۵:۳۹
مواد لازم برای درست کردن آش شله قلمکار
آش شله قلمکار یکی از آش های سنتی و قدیمی ایرانی است که با حبوبات ، گوشت و سبزی تهیه و با پیاز داغ فراوان سرو میشود. در ادامه با دستپخت20 همراه باشید تا دستور تهیه این آش خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه آش شله قلمکار
حبوبات را از شب قبل شسته و در آب بخیسانید این امر موجب میشود تا نفخ حبوبات از بین رفته و زودتر بپزند.
ابتدا پیاز ها را پوست گرفته و خلالی برش بزنید، سپس تابه ای را روی حرارت قرار داده و روغن را بریزید تا داغ شود حالا پیاز را داخل روغن ریخته و سرخ کنید.
در ادامه گوشت ها را خرد کرده و با پیاز خوب تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
سپس سه لیوان آب داغ به ظرف مورد نظر اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا بپزد.بعد از اینکه گوشت به طور کامل پخت آن را به وسیله ی گوشتکوب له کرده و بکوبید و به مواد آش اضافه کنید.حبوبات و برنج و سبزی خرد شده و فلفل و گوشت له شده را که با هم مخلوط کردید به طور مداوم هم بزنید تا ته نگیرد و کاملا جا بیفتد.وقتی که آش آماده شد آن را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و با نعنا داغ تزیین کرده و نوش جان کنید.
نکاتی طلایی برای پخت آش شعله قلمکار:
- رمز موفقیت شله قلمکار در زیاد هم زدن اونه، هر چی بیشتر هم بزنید، آش شما بهتر میشه.
- شله قلمکار باید تند باشه، پس اگر تندی بهش نزنید، دیگه اصلا شله قلمکار نیست. باید از تندی رنگ آش کمی هم به قرمزی بزنه!
- اگر در سبزی آش به اسفناج دسترسی ندارید، می توانید به جای آن از برگ چغندر استفاده کنید.
- در صورتی که ترخون و مرزه تازه در دسترس نیست، از سبزی خشک هم می توانید استفاده کنید.اگر از سبزی خشک استفاده می کنید سبزی ها را دو، سه ساعت در آب ولرم خیس کنید بعد آبکش کرده و استفاده کنید.
- می توانید به جای آب گوشت از عصاره طعم دهنده گوشت در آش شله قلمکار استفاده کنید.
- بهتره که گوشتتون گردن گوسفند باشه. در اون صورت جدا تفت بدید و بپزید، بعد به آش اضافه کنید. البته به همراه آبش.(گوشت گردن حالت کش بیشتر به آش میده)
- این آش حداقل باید 6 تا 7 ساعت روی شعله باشه!
نکات تکمیلی در مورد آش شله قلمکار
آش شله قلمکار جزو آش و حلیم میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
آش شله قلمکار را می توانید در وعده نهار - میان وعده - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
خواص آش شله قلمکار:
آش شله قلم مکار علاوه بر طعم بسیار خوشمزه و عالی خواص بسیار زیادی هم برای بدن دارد از جمله این خواص میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آش شله قلمکار موجب تقویت حافظه شده و برای فعالیتهای مغزی و سیستم عصبی بسیار مفید میباشد.
- این آش در بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی نیز بسیار موثر است.
- آش شله قلمکار حاوی مقدار بالایی منگنز، کلسیم، منیزیم و ویتامین D بوده و از اینرو موجب تقویت استخوانها شده و از پوکی استخوان جلوگیری میکند.
- آش شله قلمکار حاوی مقادیر بالایی از روی و ویتامین B۶ بوده و این امر در سلامتی پوست و مو موثر بوده و باعث ترمیم آنها میشود.
- آش شله قلمکار حاوی حبوبات و گوشت قرمز بوده و از این رو خوردن آن برای کسانی که کم خونی دارند و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.
- از دیگر خواص این آش میتوان به کاهش التهابات بدن و بهبود روماتیسم مفصلی اشاره کرد.
منبع: نمناک