دستپخت 20

طرز تهیه متنوع ترین غذاها

طرز تهیه “دلمه برگ مو” غذای پرطرفدار ترکی

  • ۱۲:۳۸

دلمه برگ مو

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو

  •    گوشت چرخ کرده:300 گرم
  •  برگ مو:به مقدار لازم
  •     برنج:یک پیمانه
  •   پیاز متوسط:دو عدد
  •    لپه:یک پیمانه
  •   نمک:به مقدار کم
  •    سبزی دلمه( گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون) به یک نسبت با گشنیز کمی بیشتر:300 گرم

مواد لازم برای چاشنی دلمه

  •    
  • شکر:یک قاشق غذا خوری
  •  نمک:به مقدار کم
  •  آب:یک پیمانه
  •   سرکه:نصف پیمانه

طرز تهیه دلمه برگ مو خوشمزه و مجلسی:

ابتدا دو قابلمه مزا را آب کرده و روی حرارت بگذارید تا آبش بجوشد سپس برنج و لپه را شسته و هر کدام را داخل یکی از قابلمه ها بریزید و اجازه دهید تا نیم پز شوند. 

بعد از اینکه برنج و لپه نیم پز شدند شعله را خاموش کرده و کنار بگذارید تا خنک شود.

حالا پیاز را خرد کرده و در تابه ای با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود ، سپس نمک و زردچوبه را افزوده و خوب زیر و رو کنید.

در این مرحله گوشت چرخ کرده را افزوده و با پیاز و ادویه تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.

برنج و لپه نیم پز شده را به گوشت درحال تفت خوردن اضافه کنید و هم بزنید.در آخر سبزی را اضافه کنید و تفت دهید. بعد از کمی پاشیدن نمک روی مواد ، آنها را از روی حرارت بردارید.

و مواد را داخل برگها  به صورت بقچه ای بپیچید.اگر برگهایی که استفاده میکنید تازه هستند باید دو سه دقیقه ای در آب جوش بجوشند تا نرم شوند و نشکنند.

سپس دلمه ها را به صورت فشرده و از پشت داخل قابلمه بچینید و چاشنی را روی آن بریزید.

در قابلمه را ببندید تا دلمه ها با حرارت کم و با بخار چاشنی بپزند.

 

با دستپخت20 همراه باشید

 

نکاتی درباره طرز تهیه دلمه:

  • این غذا را اکثرا بدون گوشت درست میکنیم ولی در بعضی از مناطق دلمه را فقط با گوشت میخورند. اگر به هر دلیلی امکان استفاده از گوشت را ندارید، می‌توانید از سویا هم استفاده کنید. همچنین می توانید از ترکیبی با نصف سویا و نصف گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
  • در هنگام آماده کردن مایه دلمه می‌توانید مقداری زرشک، کشمش و رب انار به آن اضافه کنید تا طعم و عطر بی‌نظیری به دلمه شما بدهد.
  • دستور تهیه دلمه که به آن پرداختیم مناسب چهار نفر است و در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت‌ها را تغییر دهید. البته به این موضوع هم دقت کنید که بعضی ها از طرفداران دلمه های پر ملات هستند و بعضی آن را کم ملات تر دوست دارند. پس نسبت ها را با توجه به ذائقه افراد هم می‌توان عوض کرد.
  • در بسیاری از شهرهای کشورمان برای تهیه دلمه برگ مو از انواع سبزیجات معطر کوهی استفاده می شود. البته به صورت معمول در تمام شهرها برای تهیه این دلمه از سبزیجاتی مثل جعفری ، نعناع ، مرزه ، شوید ، ترخون و پیازچه استفاده می شود.

 

نکات تکمیلی در مورد دلمه برگ مو

دلمه برگ مو جزو دلمه و کوفته میباشد

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و

و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .

دلمه برگ مو را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .

همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

 

خواص دلمه برگ مو:

برگ مو حاوی مقدار زیادی کلسیم و منیزیم بوده و برای استحکام دندان‌ها و استخوان‌ها مفید میباشد؛

همچنین دلمه برگ مو خاصیت آنتی‌بیوتیکی داشته و عفونت بدن را از بین میبرد.

خوردن دلمه برگ مو برای رشد کودکان مفید بوده و موجب تقویت معده وزیاد شدن شیر مادران شیرده میشود.

دلمه برگ مو بخاطر داشتن گوشت و سبزیجات مملو از آهن بوده و خوردن آن به خانم های جوان توصیه میشود.

این غذا حاوی مقدار زیادی پتاسیم بوده و از بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری می‌کند.

دلمه برگ مو در کنترل فشار خون و کاهش آن نیز موثر است از این رو خوردن آن به افراد دارای فشار خون بالا توصیه میشود.

 

منبع : فودآموز

 

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی